23 april 2013

Het koningslied heeft een vervolg

Het is overal in de Nederlandse bladen te lezen. Het koningslied blijft toch?!

Ja, het blijft toch. Het inhuldigingscomité heeft besloten dat het lied toch blijft. Vele mensen zijn daar niet blij mee, maar is Ewbank daar nog blij mee?

Hier een paar berichten over de terugkomst van het koningslied.

Dit zijn enkele berichten over de "terugkomst" van het koningslied.

En om de gezelligheid er in te houden en om iedereen aan het oefenen te zetten....

Het koningslied....

21 april 2013

Het Koningslied

Op 30 april nemen we afscheid van koningin Beatrix en wordt Willem-Alexander de nieuwe koning van ons land.

Aan John Ewbank was het de eer om een mooi lied te maken voor de inhuldiging van de nieuwe koning. In samenwerking met het Nederlandse volk wat mee stukken tekst konden insturen en 50 bekende zangers en zangeressen maakte hij het koningslied. Het werd slecht ontvangen door het volk.


Ik ben zeer benieuwd wat je er van vind. Naar mijn mening zijn het nogal kromme zinnen voor een liedje. En bovenal is het niet zomaar een lied dat je meezingt. Het is eerder een rustig liedje wat je iemand toe zingt. Geen meezinger dat in je hoofd blijft hangen. Na de vele kritiek die Ewbank heeft ontvangen heeft hij besloten om het koningslied terug te trekken. Het nieuwsbericht kun je hier lezen.
En als Rinus maar geen alternatief maakt.

Wat ik persoonlijk een goede vervanging vind is een lied van 2 Utrechtse studenten. Een echte meezinger die goed blijft hangen en nog eens hartstikke vrolijk is!



Er zijn nog andere alternatieven van koningsliederen, daar wordt ik graag van op de hoogte gebracht. Maar ik wilde even speciaal aandacht brengen aan dit drama op de social media.

Veel succes met het meezingen van het (alternatief van) het koningslied.

17 april 2013

De hoeveelheid boeken die een mens kan hebben, compilatie Sjoerd


Creatief?!

Op een of andere manier wil ik alles. Alles tegerlijkertijd! En dat kan niet. Want ik heb school, reis telkens van hot naar her (daar wordt ik trouwens echt gek van.) Ik bedoel, ik zit op kamers in Tilburg. Natuurlijk voor mijn studie, want als het voor de stad was dan zou ik gek zijn. Ik vind het namelijk een afschuwelijke stad. Alles door elkaar niks echt mooi historisch. Bleh, en daar woon ik dan.

Maar goed.. Verder ben ik nog druk (als ik er aan toe kom) aan het schrijven aan mijn volgende boek en andere verhalen. Ik heb een prachtig verhaal liggen waar 3 hoofdpersonen in voorkomen. Ik lach er nu om, want volgens een schrijfcursus die ik een maand daarna ontdekt heb, is er een maximaal aan 2 hoofdpersonen. 3 zou je zeker niet moeten doen omdat het chaos voortbrengt. Nou ik ben benieuwd, want in mijn hoofd is het een geniaal avontuur. Natuurlijk historisch verantwoord, en met behulp van alle lesstof die ik tot nu toe op mijn opleiding gekregen heb.

Daar over gesproken.. De geschiedenis opleiding (tot leraar Voortgezet onderwijs), het is pittig. Ik ben er vandaag achter gekomen dat we nog met 75 studenten zijn. Vorig jaar toen ik de opleiding voor de eerste keer deed lag ik er al uit rond 1 februari en heb ik dit getal niet eens meegemaakt. Dus voor mij, zeker in vergelijking met vorig jaar, is het een echte mijlpaal. Nu nog hopen dat ik mijn propedeuse in een jaar kan halen. Daar zal ik zo blij mee zijn.

Daarnaast.. ik ben echt een manusje van alles heb ik het idee. Ik ben bezig met breien, fotograferen en nu begin ik te denken aan werken met en naaimachine!
Ik had meer dan een jaar geleden al oude analoge camera's gekocht. Helaas had ik toen niet zo veel geld voor camerarolletjes. En uiteindelijk was ik een beetje aan het klungelen. Dus die camera's zal ik verkopen en zo iemand anders er blij mee maken.
Ik heb met mijn verjaardag wel een geweldig leuke polaroid camera gekregen :) dus daar zal ik me de komende tijd mee vermaken

Ik ben nu dus aan het denken om met de naaimachine aan de haal te gaan. Ik hoop dat ik er iets van bak, want tot nu toe maak ik alleen maar naalden kapot (oeps)..

Have a Good life :)

Grow Your Own Drugs

Als je van tuinieren en zelf middeltjes maken houdt dan is dit echt iets voor je. Ik hou van de eenvoud van al de remedies. Ik vind het o...